Citrusångad koljafilé med broccolimos
Mari Bergman

Citrusångad koljafilé med broccolimos

30 minEnkelt
309,55 kr
2 portioner73,26 kr per portion
En lätt men mättande middag med ångkokt fisk och krämigt broccolimos. Fräscht och gott! Tips! Om du köper fryst fisk, tina den gärna i kylen över natten. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Kolja
4 dlVatten
2 mskFiskfond
1 stLagerblad
500 gKoljafile
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmVitpeppar Hel
1 stCitron
1 krmSalt Fint
Broccolimos
1 mskMat & Bak Smör
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
250 gBroccoli
50 gGrana Padano
1 mskGrönsaksbuljong
0,5 stCitron
Sallad
0,5 stHuvudsallat
0,5 stRödlök
0,5 stPersilja - färsk
0,5 stCitron
75 gSockerärta Färsk
2 tskOlivolja
Instruktioner
1

Kolja: Koka upp vatten, citronsaft, fiskfond, vitpepparkorn och lagerblad i en vid kastrull. Lägg på ett lock, sänk värmen och håll buljongen varm.

2

Salta och peppra koljafiléerna.

3

Broccolimos: Dela broccolin i buketter. Skala stammen och skär den i skivor. Lägg broccolin i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker. Tillsätt buljong och låt koka under lock i ca 7 min.

4

Sallad: Skölj och strimla sallad och sockerärtor. Skala och strimla rödlöken. Skölj och grovhacka persiljan. Blanda i en skål och tillsätt olja och 1 tsk citronsaft.

5

Kolja: Lägg ner koljafiléerna i den varma buljongen och låt fisken sjuda under lock i ca 5 min till den är genomkokt.

6

Broccolimos: Sila av vattnet från broccolin. Riv grana padano. Mixa den kokta broccolin med riven ost, smör och ½ msk citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

7

Ta upp fisken ur buljongen och servera tillsammans med broccolimos och sallad.

Näringsvärde: 446 kcal, 48 g protein, 22 g fett, 11 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir