Gå vidare till huvudinnehåll
Spenatsoppa med kokt ägg och krispig bacon
Mari Bergman

Spenatsoppa med kokt ägg och krispig bacon

20 minEnkelt
164,70 kr
4 portioner14,52 kr per portion
Spenatsoppa är perfekt att laga en vardag när tiden är knapp. Servera med ägg och bacon!

Tillbehör
0,5 stGurka
300 gVanliga morötter
1 stBakplåtspapper
4 stÄgg
120 gBacon Skivat
Soppa
450 gSpenat Hackad Fryst
2 klyftaVitlök Vanlig
8 dlVatten
1 stGul lök
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
2 stGrönsaksbuljong
1 mskSmör
1 dlStandardmjölk
Instruktioner
1

Tillbehör: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och lägg på baconskivorna. Stek baconskivorna i ugnen ca 10-15 min eller tills de blir gyllene och krispiga.

2

Koka äggen som du vill ha dem. För mjuk gula som på bilden gör så här: Lägg äggen i en kastrull, fyll på med vatten så att det precis täcker dem. När vattnet börjar koka så tar det ca 7 minuter på induktionsspis och ca 6 minuter på vanlig spis innan de är klara.

3

Skölj gurkan och skala morötterna. Skär dem i stavar och lägg upp på ett fat.

4

Soppa: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med lite smör och fräs löken hastigt. Tillsätt spenaten och fräs 1 minut under omrörning. Tillsätt vatten och buljong och låt soppan sjuda under lock ca 5 min. Tillsätt mjölk och smaka av med salt och peppar.

Servera spenatsoppan med kokt ägghalva, krispig bacon och grönsaksstavar.

Näringsvärde: Kcal: 451 Fett: 34 g Protein: 20 g Kolhydrater: 83 g

Bild:

Sanna Livijn Wexell