Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Gurka | |
300 g | Vanliga morötter | |
1 st | Bakplåtspapper | |
4 st | Ägg | |
120 g | Bacon Skivat | |
Soppa | ||
450 g | Spenat Hackad Fryst | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
8 dl | Vatten | |
1 st | Gul lök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt Fint | |
2 st | Grönsaksbuljong | |
1 msk | Smör | |
1 dl | Standardmjölk |
Tillbehör: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och lägg på baconskivorna. Stek baconskivorna i ugnen ca 10-15 min eller tills de blir gyllene och krispiga.
Koka äggen som du vill ha dem. För mjuk gula som på bilden gör så här: Lägg äggen i en kastrull, fyll på med vatten så att det precis täcker dem. När vattnet börjar koka så tar det ca 7 minuter på induktionsspis och ca 6 minuter på vanlig spis innan de är klara.
Skölj gurkan och skala morötterna. Skär dem i stavar och lägg upp på ett fat.
Soppa: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med lite smör och fräs löken hastigt. Tillsätt spenaten och fräs 1 minut under omrörning. Tillsätt vatten och buljong och låt soppan sjuda under lock ca 5 min. Tillsätt mjölk och smaka av med salt och peppar.
Servera spenatsoppan med kokt ägghalva, krispig bacon och grönsaksstavar.
Näringsvärde: Kcal: 451 Fett: 34 g Protein: 20 g Kolhydrater: 83 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant