Gå vidare till huvudinnehåll
Sötpotatisenchiladas
Mari Bergman

Sötpotatisenchiladas

50 minMedel
351,80 kr
4 portioner 60,45 kr per portion
Vegetariska enchiladas gjorda på sötpotatis - lika gott för stora som små! Sötpotatisen kan med fördel rostas en dag i förväg och förvaras i kylen. Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 1,0

Tillbehör
115 gTacosås
180 gRomansallat, (1 st)
0,5 stGurka
1,5 dlGräddfil
1 stTomater
170 gMajskorn
Sötpotatis
600 gSötpotatis
0,5 tskSalt
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stBakplåtspapper
0,5 mskFärsk ingefära
1 krmSvartpeppar Malen
1,5 mskOlivolja
Enchiladas
65 gFärsk bladspenat
2 mskCitron
150 gFetaost
380 gSvarta Bönor
115 gTacosås
75 gRiven Ost
170 gMajskorn
8 stTortilla
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Sötpotatis: Skala och tärna sötpotatisen. Skala och riv vitlök och ingefära.

3

Blanda samman sötpotatis, vitlök, ingefära, olivolja och salt och peppar efter smak i en bunke. Fördela sötpotatisen jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 30 min.

4

Enchiladas: Blanda den rostade sötpotatisen med spenat, smulad fetaost, rivet citronskal, avrunna bönor och majs.

5

Fördela blandningen i 8 st tortillabröd. Rulla ihop bröden och lägg i en smord ugnsfast form med skarven neråt. Fördela tacosås över och toppa med riven ost. Gratinera i ugn i ca 10 min.

6

Tillbehör: Skölj och strimla salladen och skölj och tärna gurka och tomat. Blanda ihop i en skål med resten av majsen.

7

Servera enchiladas med sallad, gräddfil och tacosås.

Näringsvärde: 830 kcal, 30 g protein, 32 g fett, 101 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir