Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
115 g | Tacosås | |
180 g | Romansallat, (1 st) | |
0,5 st | Gurka | |
1,5 dl | Gräddfil | |
1 st | Tomater | |
170 g | Majskorn | |
Sötpotatis | ||
600 g | Sötpotatis | |
0,5 tsk | Salt | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Bakplåtspapper | |
0,5 msk | Färsk ingefära | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 msk | Olivolja | |
Enchiladas | ||
65 g | Färsk bladspenat | |
2 msk | Citron | |
150 g | Fetaost | |
380 g | Svarta Bönor | |
115 g | Tacosås | |
75 g | Riven Ost | |
170 g | Majskorn | |
8 st | Tortilla |
Värm ugnen till 200 grader.
Sötpotatis: Skala och tärna sötpotatisen. Skala och riv vitlök och ingefära.
Blanda samman sötpotatis, vitlök, ingefära, olivolja och salt och peppar efter smak i en bunke. Fördela sötpotatisen jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 30 min.
Enchiladas: Blanda den rostade sötpotatisen med spenat, smulad fetaost, rivet citronskal, avrunna bönor och majs.
Fördela blandningen i 8 st tortillabröd. Rulla ihop bröden och lägg i en smord ugnsfast form med skarven neråt. Fördela tacosås över och toppa med riven ost. Gratinera i ugn i ca 10 min.
Tillbehör: Skölj och strimla salladen och skölj och tärna gurka och tomat. Blanda ihop i en skål med resten av majsen.
Servera enchiladas med sallad, gräddfil och tacosås.
Näringsvärde: 830 kcal, 30 g protein, 32 g fett, 101 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1