Gå vidare till huvudinnehåll
Harissarostad kyckling
Mari Bergman

Harissarostad kyckling

40 minEnkelt
258,35 kr
4 portioner 37,10 kr per portion
En färgsprakande rätt där allt tillagas i samma form - lika lättlagad som god. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
1 stMynta - färsk
1 stPaprikamix
600 gFärsk kycklingfilé
1 mskHarissa
2 stRödlök
Från ditt skafferi
4 dlCouscous
4 klyftaVitlök Vanlig
2 mskOlivolja
1 tskVitvinsvinäger
1 tskSalt
Instruktioner
1

Värm ugnen till 180 grader.

2

Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Skär paprikorna i bitar och skala och klyfta rödlökarna. Skala vitlöksklyftor. Lägg paprika, rödlök och vitlök runt om kycklingen.

3

Blanda harissa med olja, salt och vinäger i en liten skål. Gnid in kyckling och grönsaker ordentligt med harissaoljan och rosta i ugnen ca 30 min.

4

Toppa kycklingen med myntablad och servera med t. ex. couscous.

Bild:

Nurlan Emir