Ostgratinerad kycklingtaco med mangosalsa och jalapenodressing
Mari Bergman

Ostgratinerad kycklingtaco med mangosalsa och jalapenodressing

30 minEnkelt
367,85 kr
4 portioner45,70 kr per portion
Snabb och supergod kycklingtaco. Du kan enkelt göra rätten med mer eller mindre sting med hjälp av färsk jalapeño.

Mangosalsa
225 gMango Fryst
0,5 stLime
0,5 stKoriander - färsk
0,5 stGurka
1 krmSalt Fint
0,5 tskJalapeno Färsk
Kycklingtaco
1 mskOlivolja
380 gSvarta Bönor
1 tskSalt Fint
280 gMajskorn
1 stGul lök
185 gTortillachips
500 gKycklingfärs
150 gRiven Ost
1 stTaco Kryddmix
0,5 stKoriander - färsk
2 klyftaVitlök Vanlig
Dressing
1 stLime
1 tskHonung Flytande
1 krmSalt Fint
1 tskJalapeno Färsk
2 dlYoghurt Naturell
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Kycklingtaco: Skala och finhacka lök och vitlök.

3

Hetta upp olja i en stekpanna som tål ugnsvärme och fräs kycklingfärs, lök och vitlök på medelhög värme så att kycklingfärsen blir helt genomstekt. Tillsätt tacokrydda och salt.

4

Sila av majskorn och bönor och spola i kallt vatten. Tillsätt till kycklingfräset och stek ihop under omrörning i ca 2-3 min. Strö över ost i pannan och gratinera i ugn i ca 5 min.

5

Dressing: Finhacka jalapeno (hacka även till salsan och lägg åt sidan) och blanda med yoghurt och honung i en skål. Skölj limen och riv i skalet. Smaka av med lite salt.

6

Mangosalsa: Tärna gurkan smått och blanda med mangon och finhackad jalapeno i en skål. Finhacka 1 kruka koriander (lägg hälften åt sidan) och blanda i skålen. Pressa i limesaft och smaka av med lite salt.

Ta ut den ostgratinerade kycklingen och strö över den resterande koriandern. Servera med nachochips, mangosalsa och dressing.

Näringsvärde: 856 kcal. 53 g protein, 34 g fett, 78 g kolhydrater.

Bild:

Emma Mattsson