Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Mangosalsa | ||
225 g | Mango Fryst | |
0,5 st | Lime | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
0,5 st | Gurka | |
1 krm | Salt | |
0,5 tsk | Jalapeno Färsk | |
Kycklingtaco | ||
1 msk | Olivolja | |
380 g | Svarta Bönor | |
1 tsk | Salt | |
280 g | Majskorn | |
1 st | Gul lök | |
185 g | Tortillachips | |
500 g | Kycklingfärs | |
150 g | Riven Ost | |
1 st | Taco Kryddmix | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Dressing | ||
1 st | Lime | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Salt | |
1 tsk | Jalapeno Färsk | |
2 dl | Yoghurt Naturell |
Sätt ugnen på 200 grader.
Kycklingtaco: Skala och finhacka lök och vitlök.
Hetta upp olja i en stekpanna som tål ugnsvärme och fräs kycklingfärs, lök och vitlök på medelhög värme så att kycklingfärsen blir helt genomstekt. Tillsätt tacokrydda och salt.
Sila av majskorn och bönor och spola i kallt vatten. Tillsätt till kycklingfräset och stek ihop under omrörning i ca 2-3 min. Strö över ost i pannan och gratinera i ugn i ca 5 min.
Dressing: Finhacka jalapeno (hacka även till salsan och lägg åt sidan) och blanda med yoghurt och honung i en skål. Skölj limen och riv i skalet. Smaka av med lite salt.
Mangosalsa: Tärna gurkan smått och blanda med mangon och finhackad jalapeno i en skål. Finhacka 1 kruka koriander (lägg hälften åt sidan) och blanda i skålen. Pressa i limesaft och smaka av med lite salt.
Ta ut den ostgratinerade kycklingen och strö över den resterande koriandern. Servera med nachochips, mangosalsa och dressing.
Näringsvärde: 856 kcal. 53 g protein, 34 g fett, 78 g kolhydrater.
Bild:
Emma Mattsson
1 Mango Fryst EKO/KRAV 750g Magnihill
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel