Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Misodressing | ||
1 msk | Sesamolja | |
1 msk | Rapsolja | |
1 msk | Misopasta | |
2 msk | Söt sojasås | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
1 msk | Honung Flytande | |
Hel broccoli | ||
1 l | Vatten | |
2 st | Broccoli Färsk | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
Topping | ||
1 tsk | Sesamfrö | |
20 g | Ärtskott | |
1 st | Chilipeppar Röd |
Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.
Misodressing: Vispa ihop coconut aminos, rapsolja, sesamolja, misopasta, honung och vit balsamvinäger i en liten kastrull. Sjud på medelvärme under omrörning i ca 5–7 min. Häll över dressingen i en skål och låt svalna.
Hel broccoli: Skär av broccolistammen längst upp mot blomman. Skala bort det yttersta lagret på stammen (spara skalet till ett buljongkok). Koka broccolistammen i 5 min och blomman i 2 min. Sila av vattnet.
Skiva stammen i bitar och lägg upp på ett fat tillsammans med broccoliblomman. Ringla över dressingen och toppa med tunt skivad chili, sesamfrön och skott.
Bild:
Pelle Bergström
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt