Gå vidare till huvudinnehåll
Hel broccoli med chili och misodressing
Mari Bergman

Hel broccoli med chili och misodressing

30 minEnkelt
258,55 kr
4 portioner13,60 kr per portion
Släng inte bort halva broccolin, som man ofta gör. Förväll den istället hel och ge lite extra sting med miso och chili. Passar perfekt att servera som tillbehör till kött, fisk och fågel.

Misodressing
1 mskSesamolja
1 mskRapsolja
1 mskMisopasta
2 mskSöt sojasås
1 mskVit balsamvinäger
1 mskHonung Flytande
Hel broccoli
1 lVatten
2 stBroccoli Färsk
0,5 tskSalt Fint
Topping
1 tskSesamfrö
20 gÄrtskott
1 stChilipeppar Röd
Instruktioner
1

Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.

2

Misodressing: Vispa ihop coconut aminos, rapsolja, sesamolja, misopasta, honung och vit balsamvinäger i en liten kastrull. Sjud på medelvärme under omrörning i ca 5–7 min. Häll över dressingen i en skål och låt svalna.

3

Hel broccoli: Skär av broccolistammen längst upp mot blomman. Skala bort det yttersta lagret på stammen (spara skalet till ett buljongkok). Koka broccolistammen i 5 min och blomman i 2 min. Sila av vattnet.

4

Skiva stammen i bitar och lägg upp på ett fat tillsammans med broccoliblomman. Ringla över dressingen och toppa med tunt skivad chili, sesamfrön och skott.

Bild:

Pelle Bergström