Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 tsk | Sesamfrö | |
1 st | Vanliga morötter | |
1 msk | Rödlök, (1 st) | |
100 g | Grönkål | |
300 g | Rödkål Färsk | |
Tahini dressing | ||
2 msk | Vatten | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Olivolja | |
1,5 tsk | Honung Flytande | |
2 msk | Sesampasta | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Citron |
Strimla kålsorterna fint och skär moroten i tunna skivor.
Lägg kål och morot i en bunke och slå över kokande vatten. Låt stå 2 minuter och häll av. Låt kallna och blanda med hackad lök.
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och häll över kålen. Blanda runt väl och lägg upp i en fin skål.
Rosta sesamfrön lätt och strö över.
Näringsvärde: Energi (kcal) 78,6, Protein (g) 1,6, Fett (g) 5,1, Kolhydrater (g) 5,7
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria