Stekt chorizo med hemgjord snabbsurkål och ugnsrostad potatis
Mari Bergman

Stekt chorizo med hemgjord snabbsurkål och ugnsrostad potatis

40 minEnkelt
322,55 kr
4 portioner30,00 kr per portion
En perfekt vardagsmiddag med smakkombinationer som gifter sig samman. Stekt chorizo med potatis i ugn som toppas med en hemmagjord surkål. Enkelt och riktigt gott!

Surkål
3 mskVitvinsvinäger
500 gVitkål
0,5 stDill - färsk
1 tskKummin
0,5 dlVatten
1 tskSalt Fint
0,5 stGul lök
4 stEnbär
1 stÄpple Royal Gala
Tillbehör
2 krmSalt Fint
3 mskOlivolja
4 stÄgg
800 gPotatis Fast
4 mskSenap
480 gChorizo
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Tillbehör: Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och tärna potatisen. Lägg potatistärningarna i en ugnsfast form. Tillsätt 2 msk olivolja och salt efter smak. Blanda om ordentligt med händerna och sätt in i ugnen ca 30 min.

2

Surkål: Skiva vitkålen tunt och skölj den. Skölj och riv äpplet och skala och skiva den gula löken tunt. Finhacka enbären. Lägg allting i en kastrull och tillsätt vitvinsvinäger, kummin, salt och vatten. Låt vitkålen småsjuda under lock i ca 15 min. Rör om då och då. När vitkålen är mjuk så är den klar. Häll upp i en skål och låt den svalna något. Skölj och finhacka dillen och tillsätt till surkålen.

3

Korv: Hetta upp en panna med lite olja. Gör några snitt i korvarna och stek dem gyllene ca 5 min tills de är genomstekta. Lägg över korvarna i ugnen så att de håller värmen. Stek 4 ägg i lite olja så som du vill ha dem.

Servera chorizon med ugnsrostad potatis, stekt ägg, surkål och senap.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: Kcal: 693 Fett: 41 g Protein: 30 g Kolhydrater: 47 g

Bild:

Sanna Livijn Wexell