Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Blomkålsmos | ||
3 msk | Mellanmjölk | |
1 krm | Salt | |
1 st | Blomkål Färsk | |
2 tsk | Grönsaksbuljong | |
50 g | Riven Ost | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
6 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Smör | |
1 tsk | Olivolja | |
Tillbehör | ||
150 g | Haricot Verts Färsk | |
500 g | Bratwurst | |
1 msk | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 grader.
Blomkålsmos: Lägg hela vitlöksklyftor med skal på i en liten ugnsfast form och gnid in dem i lite olja. Rosta vitlöken i ca 20 minuter.
Skär blomkålen i buketter och koka tillsammans med buljong och vatten så att det precis täcker i ca 15 minuter.
Tillbehör: Stek korven i lite olja i en varm stekpanna.
Blomkålsmos: Pilla bort skalet från de rostade vitlöksklyftorna. Sila av vattnet från blomkålen och tillsätt vitlök och smör. Mixa samman med en stavmixer tills du får ett slätt mos. Tillsätt mjölk och riven ost och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Värm haricots vertsen i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen.
Servera ditt blomkålsmos med stekt korvish och haricots verts.
Näringsvärde: 550 kcal, 22 g protein, 39 g fett, 27 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla