Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Övrigt | ||
1 st | Bakplåtspapper | |
Pizzadeg | ||
6,5 dl | Vetemjöl | |
2,5 dl | Vatten | |
1 krm | Salt | |
25 g | Jäst Original Färsk | |
Topping | ||
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Salt | |
100 g | Roquefort | |
100 g | Riven Ost | |
150 g | Citron, (1 st) | |
0,5 st | Rödlök | |
4 st | Fikon Färska | |
250 g | Grönkål | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 200 grader.
Pizzadeg: Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vatten under omrörning. Tillsätt 6-7 dl vetemjöl och en nypa salt och knåda degen ordentligt så att det bildas glutentrådar. Låt degen jäsa under en duk eller plastfilm i ca 1 timme i rumsvärme.
Kavla ut degen till två runda pizzabottnar på ett mjölat bord. Kavla degen tunt, ca 3-5 millimeter och lägg dem på bakplåtspapper på ugnsplåtar.
Topping: Skölj grönkålen och skär bort stammen. Strimla bladen grovt och stek dem i olja så att de mjuknar en aning. Krydda med en nypa salt och peppar. Skala rödlöken och skär i klyftor.
Bred ut crème fraiche över pizzabottnarna och strö över riven ost, den frästa grönkålen samt rödlöksklyftor. Smula över roquefortost och grädda i ugnen ca 15 min.
Dekorera de färdiga grönkålspizzorna med fikon och rivet citronskal, avsluta med lite svartpeppar från kvarn. Ät och njut!
Använd färdig pizzadeg för snabbare tillagningstid. Kavla ut degen till två runda pizzabottnar för en mer hemgjord känsla.
Näringsvärde: 714 kcal, 25 g protein, 37 g fett, 63 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria