Gå vidare till huvudinnehåll
Libanesiska järpar med ugnsrostad paprika

Libanesiska järpar med ugnsrostad paprika

30 minEnkelt
231,80 kr
4 portioner 23,00 kr per portion
Tina Nordström använder den magiska kryddblandningen till användning, som i maklobin. Här behövs varken potatis, pasta eller ris, bara ett gott bröd och en lagrad ost.

Magisk kryddblandning
2 tskNejlikor Malda
1 tskMuskot Malen
2,5 tskKanel
2,5 tskKardemumma Mald
0,5 tskVitpeppar Malen
3 tskIngefära Malen
3 tskSpiskummin
Ugnsrostad Paprika
5 stPaprikamix
2 tskOlivolja
Järpar
0,5 tskSalt
2 mskOlivolja
1 stGul lök
500 gNötfärs
Instruktioner
1

Börja med att blanda alla kryddor till den magiska kryddblandningen. Förvara blandningen i en tättslutande burk.

2

Värm ugnen till 230°.

3

Skala och hacka löken fint. Blanda färsen med 1 msk av den magiska kryddblandningen, löken och saltet. Arbeta ihop ordentligt och låt sedan vila i cirka 10 minuter.

4

Lägg de hela paprikorna på en plåt, ringla över lite olja och salta och peppra. Rosta i ugnen i cirka 10 minuter, tills paprikorna är gyllenbruna men inte för mjuka. Det är gott om de har lite spänst kvar!

5

Forma och stek järparna i olja medan paprikorna är i ugnen. Platta till dem något för att förkorta stektiden – allt ska vara färdigt samtidigt. Och när det är klart, varva då jär- par och paprika på ett fat. Garnera med persilja och servera gärna med några droppar chimichurri på toppen.

Bild:

Charlie Drevstam