Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Jordnötssås | ||
0,5 dl | Sweet Chili | |
5 msk | Jordnötssmör | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
200 g | Kokosmjölk | |
20 g | Färsk ingefära | |
Marinad | ||
0,5 dl | Kinesisk soja | |
0,5 dl | Olivolja | |
0,5 dl | Sweet Chili | |
20 g | Smör | |
20 st | Grillpinnar | |
600 g | Färsk kycklingfilé |
Börja med att blötlägga spetten om engångsgrillspett används. Det kan vara mest praktiskt här, med tanke på mängden spett.
Skär kycklingfiléerna i långsmala bitar. Vispa ihop marinaden och lägg ner kycklingen att marinera i minst en halvtimme. Gör sedan så många spett du kan.
Grilla spetten på utegrillen, i grillpannan eller i 225° varm ugn. De kan också stekas i en stekpanna med smör. Stek då hastigt på ganska hög värme i 2–3 min på varje sida.
Skala och riv ingefäran till såsen. Krama ur den rivna ingefäran och lägg saften i en skål. Skala och pressa ner vitlöken. Blanda med kokosmjölk, jordnötssmör och sweet chilisås.
Servera spetten att doppa i jordnötssåsen och eventuellt med jasminris.
1 Kokosmjölk 250ml Santa Maria
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant