Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Krispig tofu | ||
1 tsk | Chiliflakes | |
1 msk | Rapsolja | |
2 msk | Majsstärkelse | |
1 tsk | Salt | |
200 g | Tofu | |
Nudelsallad | ||
65 g | Färsk bladspenat | |
100 g | Glasnudlar | |
60 g | Salladslök | |
200 g | Morötter | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Gurka | |
150 g | Sockerärta Färsk | |
Dressing | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Japansk soja | |
2 msk | Fisksås - Asiatisk | |
1 tsk | Chiliflakes | |
1 st | Lime | |
1 msk | Färsk ingefära | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
2 tsk | Honung Flytande | |
2 msk | Rapsolja | |
Topping | ||
0,5 st | Lime | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
1 dl | Jordnötter Rostade/Saltade |
Nudelsallad: Koka upp vatten till nudlarna. Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla och lägg upp i en stor skål.
Skölj alla salladsingredienser. Strimla gurka, sockerärtor och salladslök. Skala morötterna och hyvla långa remsor med en potatisskalare. Tillsätt alla ingredienser till nudelskålen inklusive spenaten.
Dressing: Skala och riv ingefära och vitlök. Dra loss myntablad. Mixa samman ingefära, vitlök, myntablad, chiliflakes, soja, fisksås, honung, rapsolja, limeskal och limesaft med hjälp av en stavmixer till en slät dressing. Tillsätt dressingen till nudelsalladen och blanda om ordentligt.
Tofu: Blanda majsstärkelse, salt och chiliflakes i en djup tallrik. Tärna tofun vänd runt i kryddblandningen.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun krispig och gyllenbrun runt om i ca 5 min.
Topping: Grovhacka jordnötterna och dra loss myntablad.
Lägg upp nudelsalladen i fyra djupa skålar. Toppa med krispig tofu, jordnötter och myntablad.
Näringsvärde: 473 kcal, 35 g protein, 20 g fett, 36 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Tofu Naturell EKO 400g YiPin
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Jordnötter Salta 275g Estrella