Spenat- och getostfyllda canneloni med rödbetssallad
Mari Bergman

Spenat- och getostfyllda canneloni med rödbetssallad

45 minEnkelt
363,80 kr
4 portioner41,43 kr per portion
En värmande vegetarisk rätt, vem älskar inte pasta? Mättar både stora och små magar!

Sallad
150 gMorötter
2 mskOlivolja
200 gRödbetor
1,5 mskVit balsamvinäger
Canneloni
2 klyftaVitlök
100 gRiven Ost
2 dlYoghurt för Matlagning
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskTomatpuré
0,5 stBasilika - färsk
300 gSpenat Hackad Fryst
390 gPasserade Tomater
100 gSoltorkade Tomater
0,5 tskSambal Oelek
1 dlVatten
200 gGetost, Chevre
1 krmSalt Fint
1 mskOlivolja
250 gFärska lasagneplattor
1 tskHonung
1 stGul lök
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skala och hacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor. Hetta upp en kastrull med ½ msk olja och fräs löken utan att den tar färg. Ta ur hälften av lökfräset och lägg över i en stor bunke.

3

Tillsätt 1 förp passerade tomater, 2 msk tomatpuré, ½ tsk sambal oelek, 1 tsk honung, 1 dl vatten, 1 ½ tsk salt, ½ tsk svartpeppar i kastrullen. Låt såsen stå och puttra på svag värme.

4

Blanda 300 gram tinad spenat, 200 gram getost, 2 dl matyoghurt och 100 gram hackade soltorkade tomater tillsammans med den frästa löken i bunken. Krydda med ½ tsk svartpeppar och ½ tsk salt.

5

Lägg ut lasagneplattorna på en skärbräda och fördela fyllningen längs ena kanten och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnsfast form med skarven neråt.

6

Hacka ½ kruka basilika och tillsätt till såsen. Häll tomatsåsen över canneloni och strö över ca 100 gram ost. Sätt in i ugnen ca 20-25 min.

7

Skala 400 gram rödbetor och 200 gram palsternacka. Riv dem på ett rivjärn och tillsätt 2 msk olivolja, 2 msk vit balsamvinäger och en nypa salt och peppar.

Servera dina canneloni tillsammans med rödbetssalladen.

Näringsvärde: 664 KCAL, 30 g fett, 32 g protein, 60 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell