Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
150 g | Morötter | |
2 msk | Olivolja | |
200 g | Rödbetor | |
1,5 msk | Vit balsamvinäger | |
Canneloni | ||
2 klyfta | Vitlök | |
100 g | Riven Ost | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Tomatpuré | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
300 g | Spenat Hackad Fryst | |
390 g | Passerade Tomater | |
100 g | Soltorkade Tomater | |
0,5 tsk | Sambal Oelek | |
1 dl | Vatten | |
200 g | Getost, Chevre | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
250 g | Färska lasagneplattor | |
1 tsk | Honung | |
1 st | Gul lök |
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och hacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor. Hetta upp en kastrull med ½ msk olja och fräs löken utan att den tar färg. Ta ur hälften av lökfräset och lägg över i en stor bunke.
Tillsätt 1 förp passerade tomater, 2 msk tomatpuré, ½ tsk sambal oelek, 1 tsk honung, 1 dl vatten, 1 ½ tsk salt, ½ tsk svartpeppar i kastrullen. Låt såsen stå och puttra på svag värme.
Blanda 300 gram tinad spenat, 200 gram getost, 2 dl matyoghurt och 100 gram hackade soltorkade tomater tillsammans med den frästa löken i bunken. Krydda med ½ tsk svartpeppar och ½ tsk salt.
Lägg ut lasagneplattorna på en skärbräda och fördela fyllningen längs ena kanten och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnsfast form med skarven neråt.
Hacka ½ kruka basilika och tillsätt till såsen. Häll tomatsåsen över canneloni och strö över ca 100 gram ost. Sätt in i ugnen ca 20-25 min.
Skala 400 gram rödbetor och 200 gram palsternacka. Riv dem på ett rivjärn och tillsätt 2 msk olivolja, 2 msk vit balsamvinäger och en nypa salt och peppar.
Servera dina canneloni tillsammans med rödbetssalladen.
Näringsvärde: 664 KCAL, 30 g fett, 32 g protein, 60 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel