Gå vidare till huvudinnehåll
Kikärtspasta med kräftstjärtar, dill och citron
Mari Bergman

Kikärtspasta med kräftstjärtar, dill och citron

20 minEnkelt
168,75 kr
2 portioner56,45 kr per portion
En god middag som du svänger ihop på ett nafs! Välj gärna en kikärtspasta. Den innehåller mer protein än vanlig pasta och är helt glutenfri. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

0,5 stGul lök
170 gKräftstjärtar
35 gFärsk bladspenat
150 gBönpasta
1 krmSalt Fint
1 tskOlivolja
0,5 stCitron
0,5 stDill - färsk
1 dlCreme Fraiche Naturell Lätt
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2

Skala och finhacka lök och fräs den mjuk i oljan.

3

Blanda löken med creme fraiche, finhackad dill, rivet citronskal och citronsaft.

4

Sila av kräftstjärtarna.

5

Sila av pastavattnet. Blanda pastan med creme friachesåsen, kräftstjärtar och spenat. Blanda om så att det blir varmt. Smaka av med salt och peppar.

6

Servera i djupa tallrikar.

Näringsvärde: 480 kcal, 33 g protein, 17 g fett, 44 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir