Spaghetti med grön ärtpesto och korvfräs
Mari Bergman

Spaghetti med grön ärtpesto och korvfräs

30 minEnkelt
283,55 kr
4 portioner39,99 kr per portion
Middag på under en halvtimme! Spaghetti med fräsch ärtpesto och korv, lättlagad och gott. Tips! Denna rätt passar mindre bra att frysa in, men håller sig bra 3 dagar i kylen. Tina gärna ärtorna under natten.

Ärtpesto
150 gGröna Ärtor
0,5 stCitron
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
50 gGrana Padano
0,5 stPersilja - färsk
4 mskOlivolja
250 gEdamamebönor
Tillbehör
25 gGrana Padano
500 gSpaghetti
Korvfräs
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stBlomkål Färsk
500 gBratwurst
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt Fint
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Korvfräs: Skölj och dela blomkålen i mindre buketter. Skala och skiva vitlöken och skär korven i slantar. Hetta upp olja i en panna och stek blomkål, vitlök och korvskivor på medelhög värme ca 5-7 min. Vänd runt då och då. Smaka av med salt och peppar.

2

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

3

Ärtpesto: Riv osten grovt på ett rivjärn. Skölj persiljan.

4

Mixa samman sojabönor, ärtor, riven ost, persilja, skal- och saft från citronen samt olivolja med hjälp av en stavmixer eller i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.

5

Tillbehör: Sila av pastavattnet och blanda pastan med ärtpeston. Lägg upp på tallrikar och toppa med korvfräset och riv över lite extra ost.

Näringsvärde: 722 kcal. 32 g protein, 34 g fett, 69 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell