Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Gryta | ||
2 dl | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Fläskytterfile Färsk | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Olivolja | |
0,5 st | Färsk timjan | |
3 st | Rödlök | |
1 st | Citron | |
2 st | Äpple Royal Gala | |
2 msk | Dijonsenap | |
Tillbehör | ||
100 g | Ruccolasallat | |
1 kg | Potatis Fast |
Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
Skala och klyfta lök och äpple tunt. Skiva filén.
Hetta upp en stekpanna eller stor gryta med olja. Bryn filéskivorna runt om. Salta och peppra efter smak. Lägg i lök och äpple och låt de steka 1 minut. Tillsätt citronsaft, dijonsenap och vatten. Lägg på ett lock och låt det småputtra ca 8 min.
Hacka timjan och strö över grytan vid servering.
Servera grytan med kokt potatis och rucolasallad.
Näringsvärde: 450 KCAL 38 gram protein 10 gram fett 47 gram kolhydrater
Bild:
Mari Bergman
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Fläskytterfilé Smak av Gotland
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äpple Royal Gala 6-pack Klass1
2 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1