Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Renskav | ||
1 tsk | Sambal Oelek | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Gul lök | |
480 g | Renskav | |
2 tsk | Kinesisk soja | |
1 msk | Smör | |
0,5 st | Purjolök | |
0,5 tsk | Salt | |
Vitlökssås | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
2 krm | Salt | |
Övrigt | ||
250 g | Mjukt tunnbröd | |
Sallad | ||
70 g | Ruccolasallat | |
1 st | Rödlök | |
0,5 st | Gurka | |
200 g | Vanliga Tomater |
Renskav: Skala och finhacka den gula löken. Skölj och strimla purjolöken.
Hetta upp en stekpanna med lite olja eller smör. Stek löken tillsammans med renskavet. Köttet delas enklast i mindre bitar med hjälp av en träslev eller gaffel direkt i pannan. Krydda med soja, sambal och smaka av med salt och peppar när köttet har fått fin färg.
Vitlökssås: Blanda yoghurten med pressad vitlök och smaka av med salt och peppar.
Sallad: Skölj tomat, gurka och ruccola. Skiva tomaterna och gurkan. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg upp allting på ett fat.
Värm tunnbröden någon minut i ugnen på 100 grader om du vill och fyll dem sedan med renskav, vitlökssås och sallad.
Näringsvärde: 487 KCAL 32g Protein 19g Fett 43g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1