Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklingspett med ananas och sweet chiliyoghurt
Mia Troberg

Kycklingspett med ananas och sweet chiliyoghurt

45 minEnkelt
451,70 kr
4 portioner66,61 kr per portion
Grillspett med grönsaker och kyckling som passar perfekt en solig sommardag. Om dagen inte bjuder på grillväder går det lika bra att steka kycklingspetten i ugn.

Sweet chiliyoghurt
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1,5 krmChiliflakes
0,75 mskHonung Flytande
1,5 mskTomatpuré
1 krmSalt Fint
Spett
1 krmSvartpeppar Malen
1 stOrange Paprika
1 stAnanas Färsk
1 krmSalt Fint
1 mskOlivolja
1 stRöd Paprika
1 stRödlök
600 gKycklingfile Fryst
Tillbehör
3 dlBulgur
Instruktioner
1

Spett: Tina kycklingen. Skär kycklingen i 2 cm stora bitar. Skala och skär ananas i lika stora bitar. Skölj och skär paprika i bitar och skala och skär löken i fyra delar. Plocka loss varje lager i löken.

2

Varva kyckling, ananas och paprika med en lökskiva mellan varje bit. Gnid in spetten i lite olivolja och salta och peppra efter smak. Grilla tills kycklingköttet är genomstekt, några minuter på varje sida. Om du inte vill grilla så kan du steka spetten i ugnen på 200 grader ca 15 min.

3

Tillbehör: Koka bulgur enligt anvisning på paketet.

4

Sweet chiliyoghurt: Blanda ihop yoghurt med tomatpuré, honung, chiliflakes och smaka av med salt.

Servera spetten med sweet chiliyoghurt och bulgur.

Bild:

Linnea Swärd