Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sweet chiliyoghurt | ||
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1,5 krm | Chiliflakes | |
0,75 msk | Honung Flytande | |
1,5 msk | Tomatpuré | |
1 krm | Salt | |
Spett | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Orange Paprika | |
1 st | Ananas Färsk | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Röd Paprika | |
1 st | Rödlök | |
600 g | Kycklingfile Fryst | |
Tillbehör | ||
3 dl | Bulgur |
Spett: Tina kycklingen. Skär kycklingen i 2 cm stora bitar. Skala och skär ananas i lika stora bitar. Skölj och skär paprika i bitar och skala och skär löken i fyra delar. Plocka loss varje lager i löken.
Varva kyckling, ananas och paprika med en lökskiva mellan varje bit. Gnid in spetten i lite olivolja och salta och peppra efter smak. Grilla tills kycklingköttet är genomstekt, några minuter på varje sida. Om du inte vill grilla så kan du steka spetten i ugnen på 200 grader ca 15 min.
Tillbehör: Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
Sweet chiliyoghurt: Blanda ihop yoghurt med tomatpuré, honung, chiliflakes och smaka av med salt.
Servera spetten med sweet chiliyoghurt och bulgur.
Bild:
Linnea Swärd
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria