Recept | Förrätt | Skaldjur

Löjromscheesecake med räkor

Löjromscheesecake med räkor

Cheesecake med löjrom och räkor har en given plats på påskbordet. Servera som förrätt eller direkt på påskbuffén. En sats räcker till 10 portioner. Vackert och lyxigt gott!

Ingredienser

Visa inköpslista
sats
Gör så här:

Tillagning

Det går också bra att göra cheesecaken i en rektangulär form klädd med plastfolie. Skär sedan i rutor. Cheesecaken kan göras och räkorna skalas dagen innan och förvaras i kylskåpet. Garnera gärna med räkor, gräslök och rädisor några timmar före serveringen.

1. Klä fyra små pajformar med löstagbar kant, cirka 10 cm i diameter, med plastfolie. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

2. Mixa kavringen i matberedare och tillsätt smöret. Tryck ut smulorna i botten av formarna.

3. Rör ihop crème fraiche, philadelphiaost, rödlök, rom, citronskal och citronsaft till en kräm. Smaka av med salt och vitpeppar.

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och smält dem på svag värme med lite av vattnet. Blanda ner det smälta gelatinet i krämen. Bred ut fyllningen över kavringsbotten. Låt stå kallt i minst 3 timmar eller tills fyllningen stelnar.

5. Skala räkorna.

6. När fyllningen har stelnat, lyft försiktigt upp cheesecaken med hjälp av plastfolien. Strö gräslök över pajerna och tryck till lite lätt så att den fastnar.

7. Blöt en kniv i varmt vatten och skär upp i små tårtbitar. Garnera med räkor och rädisor.

Recept Lena Eisenman Frisk och Monica Eisenman Foto Roland Persson

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst