Klassiska hamburgare med rotfruktsstrips och coleslaw
Mari Bergman

Klassiska hamburgare med rotfruktsstrips och coleslaw

40 minEnkelt
425,11 kr
4 portioner33,50 kr per portion
Finns det något bättre än riktigt saftiga, klassiska hamburgare? Detta receptet är det enda du kommer behöva, det är så gott!

Rostade rotfruktsstrips
300 gPotatis Fast
1 krmSalt Fint
1 mskOlivolja
300 gVanliga morötter
Hamburgare
2 krmSvartpeppar Malen
75 gPrästost Skivad
4 mskTomatketchup
500 gKöttfärs - Nöt
200 gHamburgerbröd
1 tskSalt Fint
1 mskOlivolja
4 tskSenap Ljus
0,25 stRomansallat
Coleslaw
1 krmSvartpeppar Malen
300 gVitkål
1 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 stCitron
200 gVanliga morötter
1 tskVit balsamvinäger
1 tskHonung Flytande
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Rostade rotfruktsstrips: Skala och skär potatis och morötter i stavar. Tillsätt olja och salt efter smak och blanda om ordentligt. Sprid ut rotfrukterna på en plåt och sätt in i ugnen ca 30 min.

3

Hamburgare: Blanda nötfärs med salt och peppar och forma 4 burgare. Hetta upp olja i en stekpanna och stek hamburgarna på medelhög värme ca 3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan. Lägg på en ostskiva och låt den smälta lite.

4

Coleslaw: Skala och grovriv morötterna och skölj och strimla vitkålen tunt. Blanda i en skål och tillsätt citronsaft, balsamvinäger, honung och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.

Montera hamburgarna i bröden med sallad, ketchup och senap. Servera tillsammans med rotfruktsstrips och coleslaw.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 700 kcal, 39 g protein, 29 g fett, 66 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell