Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Rostade rotfruktsstrips | ||
| 300 g | Potatis Fast | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 300 g | Vanliga morötter | |
| Hamburgare | ||
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 75 g | Prästost Skivad | |
| 4 msk | Tomatketchup | |
| 500 g | Nötfärs | |
| 200 g | Hamburgerbröd | |
| 1 tsk | Salt | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 4 tsk | Senap Ljus | |
| 0,25 st | Romansallat | |
| Coleslaw | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 300 g | Vitkål | |
| 1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
| 0,5 st | Citron | |
| 200 g | Vanliga morötter | |
| 1 tsk | Vit balsamvinäger | |
| 1 tsk | Honung Flytande | |
| 1 krm | Salt | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Rostade rotfruktsstrips: Skala och skär potatis och morötter i stavar. Tillsätt olja och salt efter smak och blanda om ordentligt. Sprid ut rotfrukterna på en plåt och sätt in i ugnen ca 30 min.
Hamburgare: Blanda nötfärs med salt och peppar och forma 4 burgare. Hetta upp olja i en stekpanna och stek hamburgarna på medelhög värme ca 3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan. Lägg på en ostskiva och låt den smälta lite.
Coleslaw: Skala och grovriv morötterna och skölj och strimla vitkålen tunt. Blanda i en skål och tillsätt citronsaft, balsamvinäger, honung och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Montera hamburgarna i bröden med sallad, ketchup och senap. Servera tillsammans med rotfruktsstrips och coleslaw.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 700 kcal, 39 g protein, 29 g fett, 66 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

22,17 kr /kg

13,95 kr /kg

219,83 kr /kg

31,96 kr /kg

153,00 kr /kg

25,50 kr

97,73 kr /kg

105,28 kr /kg

18,48 kr /kg

69,90 kr /l

54,24 kr /kg

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

34,50 kr

187,80 kr /l

111,90 kr /kg