Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sås | ||
250 ml | Havrebaserad matlagning | |
1 tsk | Japansk soja | |
0,5 dl | Vatten | |
2 tsk | Grönsaksfond | |
0,5 krm | Strösocker | |
0,25 st | Persilja | |
1 krm | Svartpeppar | |
Köttbullar | ||
2 krm | Svartpeppar | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
2 tsk | Dijonsenap | |
600 g | Sojafärs | |
0,5 st | Gul lök | |
1,5 tsk | Grönsaksfond |
Köttbullar: Tina den formbara färsen ordentligt innan tillagning.
Skala och finhacka lök och fräs mjuk i olivolja.
Blanda den tinade färsen med stekt lök, dijonsenap, grönsaksfond, salt och peppar. Forma ca 20 bullar och stek i olja runt om i ca 7-10 min på medelvärme.
SåS: Tillsätt havregrädde, vatten, soja, grönsaksfond, socker och peppar till köttbullarna och låt såsen sjuda i ca 2-3 min. Toppa med hackad persilja.
Servera med t.ex. kokt potatis, inlagd gurka och en god sallad.
Bild:
Nurlan Emir
1 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt