Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kaka | ||
1 tsk | Ingefära Malen | |
2 msk | Filmjölk Naturell | |
0,5 tsk | Bikarbonat | |
2 dl | Vetemjöl | |
3 st | Ägg | |
1 tsk | Nejlikor Malda | |
3 tsk | Kanel Malen | |
1,5 dl | Strösocker | |
Färskostfyllning | ||
1 dl | Lingon Fryst | |
100 g | Smör | |
250 g | Färskost Naturell | |
1 msk | Vaniljsocker | |
0,25 dl | Vispgrädde | |
3,5 dl | Florsocker |
ca 12 bitar. Kaka: sätt ugnen på 250 grader, varmluftsfunktion. Sikta ner alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ägg och socker pösigt i en annan bunke. Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna i äggblandningen med en slickepott. Vänd till sist ner filmjölken till en slät smet.
Bred ut smeten jämnt på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter. Ta ut kakan ur ugnen, sockra den ordentligt på ytan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper så att den sockrade sidan ligger mot pappret. Låt svalna.
För att lättare kunna dra loss bakplåtspappret från kakan kan du pensla det med kallt vatten.
Färskostfyllning: vispa smör och färskost vitt och fluffigt i en bunke. Tillsätt vaniljsockret och därefter florsockret i omgångar. Fortsätt att vispa tills frostingen är fast och fin. Blanda ner grädden.
Fördela frostingen jämnt över kakan, strö över lingonen och rulla ihop till en rulle. Servera eventuellt med extra lingon vid sidan av.
Bild:
Wolfgang Kleinschmidt
1 Ingefära Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant