Gå vidare till huvudinnehåll
Korv Stroganoff med sugarsnaps
Mari Bergman

Korv Stroganoff med sugarsnaps

30 minEnkelt
181,25 kr
4 portioner 35,08 kr per portion
En god klassiker passar alltid till middag! Receptet tar endast 25 min och korv och stroganoffen serveras med fräscha sugar snaps. Smaklig måltid!

Tillbehör
150 gSugarsnaps
400 gRis
1 mskSmör
Stroganoff
300 gVanliga morötter
3 mskTomatpuré
1 tskTimjan - torkad
2 klyftaVitlök Vanlig
250 mlHavrebaserad matlagning
1 mskOlivolja
1 stGul lök
1 krmSalt
600 gBratwurst
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet. Koka upp lite lättsaltat vatten i en kastrull till sugarsnapsen.

2

Stroganoff: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva morötter i tunna skivor. Skär korven i strimlor.

3

Hetta upp lite olja i en stekpanna eller stekgryta. Bryn lök och morötter tillsammans med timjan. Lägg i korven och stek tills den får lite färg. Tillsätt tomatpuré och havregrädde. Smaka av med salt och svartpeppar och låt det småputtra några minuter.

4

Tillbehör: Förväll sugarsnapsen någon minut i det kokande vattnet. Sila av vattnet och tillsätt en klick smör. Servera stroganoffen med ris och smörslungade sugarsnaps.

Näringsvärde: 708 kcal, 26 g protein, 28 g fett, 70 g kolhydrater.

Bild:

Linnéa Swärd