Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering | ||
0,5 st | Isbergssallat | |
250 g | Bulgur | |
0,5 st | Gurka | |
Yoghurtsås | ||
1,5 tsk | Honung Flytande | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,25 st | Persilja - färsk | |
Bön- & rosmarinbiffar | ||
40 g | Riven Parmesanost | |
4 msk | Ströbröd | |
700 g | Vita Bönor | |
0,25 st | Persilja | |
1 st | Vanliga morötter | |
1 st | Schalottenlök | |
1 tsk | Salt | |
1 tsk | Rosmarin - torkad | |
1 msk | Olivolja |
Koka bulgur enligt förpackningens anvisningar.
Bönbiffar: Häll av bönorna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten. Låt stå så länge.
Koka upp 2 dl vatten i en liten kastrull.
Skala moroten, och skär den i mindre bitar. Skala löken och hacka den grovt. Hacka persiljan och lägg åt sidan så länge.
Koka morötter och lök tillsammans med rosmarin, tills grönsakerna mjuknat.
Häll ner de kokta morötterna, löken och vattnet i en bunke. Lägg även ner de avrunna bönorna och mixa allt lite grovt med en handmixer, eller mosa med en gaffel. Tillsätt olivolja, parmesan, den hackade persiljan och 4 msk ströbröd och rör om.
Häll upp ca 1 dl ströbröd på ett fat. Forma bönröran till små biffar med t e x en matsked och vänd dem i ströbrödet.
Värm en stekpanna med olja och stek biffarna i omgångar, några minuter på varje sida.
Yoghurtsås: Rör ihop yoghurt, honung, pressad vitlök och hackad persilja. Smaka av med salt och peppar
Sallad: Skölj och strimla isbergssalladen. Skölj och skiva gurkan. Blanda alla grönsaker i en stor skål och smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar.
Servera bönbiffarna med yoghurtsås och nykokt bulgur.
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt