Köttbullar med färskost och basilika i tomatsås med pasta
Mari Bergman

Köttbullar med färskost och basilika i tomatsås med pasta

30 minEnkelt
206,55 kr
4 portioner35,50 kr per portion
Barnens favorit! Färskosten gör köttbullarna extra saftiga och lena i smaken. Mums! Stressad? Testa att göra rätten med färdiga köttbullar.

Tomatsås
0,5 stCitron
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
2 mskTomatpuré
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskBalsamvinäger
1 dlVatten
1 mskGrönsaksbuljong
1 krmSalt Fint
400 gPastasås Basilika
0,5 stGul lök
Köttbullar
0,5 stBasilika - färsk
0,5 stGul lök
50 gFärskost Naturell
1 tskSalt Fint
1 klyftaVitlök Vanlig
500 gKöttfärs - Bland
2 krmSvartpeppar Malen
1 stCitron
1 mskOlivolja
Tillbehör
250 gBondbönor
1 tskMat & Bak Smör
1 krmSalt Fint
300 gSpaghetti
Instruktioner
1

Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en stor kastrull utan att det tar färg.

2

Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs 10 sek under omrörning. Tillsätt pastasås, vatten och buljong och låt såsen småputtra under lock medan du gör köttbullarna. Smaka av såsen med salt, peppar och citronsaft efter att du har gjort köttbullarna.

3

Köttbullar: Lägg färsen i en skål. Skala och finhacka lök och vitlök och skölj och finhacka basilika. Tillsätt till färsen. Tillsätt färskost och krydda med salt och peppar. Skölj citronen och riv i skalet. Blanda om ordentligt och forma 16 köttbullar.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna runt om på medelhög värme så att de får en fin stekyta. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt de puttra under lock ca 10 min.

5

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

6

Värm bönorna ca 1 min i en kastrull med varmt vatten på spisen. Sila av vattnet och häll tillbaka bönorna. Tillsätt smör och lite salt efter smak.

Servera köttbullarna i tomatsåsen tillsammans med pasta och bondbönor.

Näringsvärde: 616 kcal, 40 g protein, 21 g fett, 63 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell