Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Wok | ||
1 tsk | Honung | |
700 g | Vitkål | |
2 st | Äpple Golden Delicius | |
1 tsk | Salt | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
0,5 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
1 msk | Olivolja | |
550 g | Kassler | |
Sås | ||
1 msk | Dijonsenap | |
0,5 tsk | Salt | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 krm | Svartpeppar Malen |
Skär kålen i bitar. Kärna ur och skär äpplena i klyftor.
Skär kasslern i skivor. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek kasslerbitarna ca 1 min på båda sidor. Ta upp dem och lägg över på en tallrik.
Fräs kålen i olja i stekpannan i ca 10 min. Blanda i äppelklyftorna och fräs 3-5 min. Salta och peppra efter smak.
Ringla över honung och tillsätt grädden. Blanda om och lägg på kasslerskivorna. Låt allt bli varmt och strö över hackad persilja.
Blanda creme fraiche med dijonsenap och smaka av med salt och peppar. Servera såsen till kål- och äppelwoken med kassler.
Näringsvärde: 575 KCAL 45g PROTEIN 36g FETT 20g KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Äpple Golden Delicious Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria