Köttbullar med gräddig sås, pressgurka och rårörda lingon VEGO
Oatly

Köttbullar med gräddig sås, pressgurka och rårörda lingon VEGO

45 minEnkelt
234,15 kr
4 portioner27,18 kr per portion
Mättande vegetariska klassiker! Obs att det i denna rätt används formbar vegetarisk färs. Var försiktig med saltet eftersom formbar vegofärs oftast är förkryddad. Servera tillsammans med kokt potatis, pressgurka och rårörda lingon eller lingonsylt.

Köttbullar
0,5 tskKinesisk soja
1,5 dlPersilja - färsk
1 dlHavrebaserad matlagning
1 krmSvartpeppar Malen
500 gVegetarisk Färs
1,5 stGul lök
1 mskMargarin Veganskt
Gräddsås
0,5 tskDijonsenap
0,5 tskKinesisk soja
0,5 krmSalt Fint
250 gVäxtbaserad Visp
0,5 krmSvartpeppar Malen
0,25 stGrönsaksbuljong
Instruktioner
1

Finhacka löken och stek i växtbaserat icke-smör tills den är mjuk och har fin stekyta, cirka 15 minuter.

2

Lägg färsen i en bunke och tillsätt den stekta löken, persilja, växtbaserad icke- grädde, sojasås och svartpeppar. Blanda till en smet, smaka av och justera om det behövs.

3

Forma smeten till bollar. Stek i rikligt med icke-smör på medelhög värme i en stekpanna tills de har fin stekyta, cirka 5 minuter.

Gräddsås: Koka upp växtbaserad icke-grädde med sojasås och grönsaksbuljong. Sänk värmen och låt såsen småputtra i 8–10 minuter. Smaka av med dijonsenap och peppar.

Klimatavtryck per portion: 0,33 kg CO 2 e Näringsinnehåll per portion Energi (kcal): 679 Protein (g): 27,2 Fett (g): 33,0 Varav mättat fett (g): 18,0 Kolhydrater (g): 60,1 Fiber (g): 15,3

Närings- och klimatberäkningar är gjorda i programmet Dietist Net. Näringsdatan är hämtad från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas och klimatdatan är från RISE och CarbonCloud.