Kryddiga köttbullar i het tomatsås

Kryddiga köttbullar i het tomatsås

30 minEnkelt
161,70 kr
4 portioner26,47 kr per portion
Familjematkassen v15

Köttbullar
1 mskMat & Bak Smör
1 tskSalt Fint
1 tskSpiskummin
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlCreme Fraiche Naturell
500 gKöttfärs - Nöt
1 klyftaVitlök Vanlig
Till servering
300 gBasmatiris
400 gBroccoli Fryst
Het tomatsås
1 stGul lök
1 mskTomatpuré
400 gKrossade Tomater
1 stKöttbuljong
1 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 stChilipeppar Röd
Instruktioner
1

Koka riset eller couscous enligt förpackningens instruktioner.

2

Köttbullar: Blanda ihop köttfärs, salt, peppar, spiskummin, en pressad vitlöksklyfta och halva burken crème fraiche.

3

Forma färsen till köttbullar och stek i smör eller olja på medeltemperatur.Ju mindre köttbullar desto kortare stektid.

4

Tomatsås: Medan biffarna steker klart, skalar och hackar du löken.Skölj och dela chilin på mitten, rulla mellan händerna, skaka ur kärnorna och strimla den.

5

Tag upp köttbullarna ur pannan och lägg på ett fat så länge. Stek på medelvärme chilin och löken mjuk tillsammans med tomatpurén i stekpannan, tillsätt eventuellt lite mer olja eller smör.Rör om då och då.

6

När löken och chilin mjuknat,häll på de krossade tomaterna, buljongtärningen, crème fraichen. Låt koka i ca 5 min.

7

Värm broccolin enligt förpackningens anvisningar.

Lägg ner köttbullarna i den heta såsen och låt allt bli varmt. Servera med riset/couscousen och den nykokta broccolin.

Bild:

Ann Wering