Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Griljering | ||
4 msk | Ströbröd | |
2 msk | Citron | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 msk | Honung | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
750 g | Kålrot | |
2 l | Vatten | |
3 st | Lagerblad | |
1 krm | Nejlikor | |
1 krm | Vitpeppar Hel |
Tänk på att ju större kålrot desto längre koktid kommer den ha, men desto mer mat blir det också.
Koka kålroten i alla kryddor i ca 1-2 h beroende på storlek. Känn på den med en provsticka, den ska vara mjuk men ändå ganska fast. Tag upp ur vattnet och låt svalna lite innan du fortsätter.
Till griljeringen: Eftersom jag inte tycker om senap, gjorde jag en blandning utan, men vill du kan du göra en vanlig griljering med senap.
Kläm ur ca 1 tsk citronsaft ur citronen. Rör ihop allt utom ströbrödet. Bred på blandningen på den kokta kålroten. Ja det blir lite kletigt, man kan prova med en slickepott eller en sked. När hela kålroten är täckt strö på ströbrödet runt om. Grilla i ugnen på 225 °C tills den fått en gyllne skorpa. Låt svalna innan du skär upp den i tunna skivor.
Bild:
Karin Tegeman
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel