Kokos- och purjolökssoppa med bananpannkaka
Mari Bergman

Kokos- och purjolökssoppa med bananpannkaka

40 minEnkelt
288,45 kr
4 portioner22,57 kr per portion
En len och mjuk soppa gjord på palsternacka, purjolök och kokosmjölk som får en liten twist med rivet limeskal och ingefära. Gillar du hetta kan du även finhacka lite chili och tillsätta mot slutet. Barnfavoriten blir nog utan tvekan den smarriga ugnspannkakan med banan. Njut den med din favoritsylt eller glass, det gjorde vi!

Pannkaka
1 dlVispgrädde
1 mskMat & Bak Smör
2 stBanan
0,5 tskSalt Fint
1 mskHonung
3 dlVetemjöl
4 stÄgg
0,5 lVaniljglass
2 dlJordgubbssylt
6 dlStandardmjölk
Soppa
0,5 tskSalt Fint
2 stGrönsaksbuljong
300 gPalsternacka
2 stLime
2 krmSvartpeppar Malen
2 stPurjolök
0,5 tskFärsk ingefära
1 lVatten
2 klyftaVitlök Vanlig
390 gKokosmjölk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Soppa: Skala och skär palsternacka, vitlök och purjo i småbitar. Koka med vattnet och buljongen under lock i ca 15 min eller tills palsternackan känns mjuk.

3

Mixa soppan slät med en stavmixer och tillsätt kokosmjölken.

4

Riv limeskal och ingefära. Tillsätt limeskalet och saften från 1/4 av den totala mängden lime och ingefäran. Smaka av med salt och peppar.

5

Pannkaka: Lägg en klick smör i en ugnsfast form och sätt in i ugnen så att det smälter. Blanda mjölet med hälften av mjölken och vispa ihop till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, salt och honung. Blanda ihop och häll i formen. Skiva bananerna och fördela i formen. Grädda i ca 35- 40 min.

Servera med vispad grädde och sylt eller glass.

Bananpannkakan är näringsberäknad på 6 personer med grädde och en portion jordgubbssylt.

Näringsvärde: 764 KCAL 21 G PROTEIN 45 G FETT 63 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd