Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pannkaka | ||
1 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Smör | |
2 st | Banan | |
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Honung | |
3 dl | Vetemjöl | |
4 st | Ägg | |
0,5 l | Vaniljglass | |
2 dl | Jordgubbssylt | |
6 dl | Standardmjölk | |
Soppa | ||
0,5 tsk | Salt | |
2 st | Grönsaksbuljong | |
300 g | Palsternacka | |
2 st | Lime | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 st | Purjolök | |
0,5 tsk | Färsk ingefära | |
1 l | Vatten | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
390 g | Kokosmjölk |
Sätt ugnen på 200 grader.
Soppa: Skala och skär palsternacka, vitlök och purjo i småbitar. Koka med vattnet och buljongen under lock i ca 15 min eller tills palsternackan känns mjuk.
Mixa soppan slät med en stavmixer och tillsätt kokosmjölken.
Riv limeskal och ingefära. Tillsätt limeskalet och saften från 1/4 av den totala mängden lime och ingefäran. Smaka av med salt och peppar.
Pannkaka: Lägg en klick smör i en ugnsfast form och sätt in i ugnen så att det smälter. Blanda mjölet med hälften av mjölken och vispa ihop till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, salt och honung. Blanda ihop och häll i formen. Skiva bananerna och fördela i formen. Grädda i ca 35- 40 min.
Servera med vispad grädde och sylt eller glass.
Bananpannkakan är näringsberäknad på 6 personer med grädde och en portion jordgubbssylt.
Näringsvärde: 764 KCAL 21 G PROTEIN 45 G FETT 63 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria