Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Citron | |
16 st | Kycklingvingar | |
0,5 dl | Japansk soja | |
Honungs- och chilidippsås | ||
1 dl | Rödvinsvinäger | |
1,5 dl | Honung | |
0,5 msk | Risvinäger | |
2 st | Chilipeppar Röd | |
1 tsk | Flingsalt | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig |
Lägg vingarna i dubbla plastpåsar, häll över soja och ca 1/2 dl citronsaft och låt marinera över natten.
Hacka chilin och finhacka vitlöken. Koka alla ingredienser till dippsåsen i cirka 10 minuter. Låt svalna (såsen tjocknar när den kallnar).
Grilla vingarna på direkt värme över glöden i cirka 15 minuter (de ska bli genomstekta). Vänd dem då och då så att de blir jämnt grillade. Servera vingarna direkt med såsen att dippa i. Låt gärna alla få varsin liten dippskål med sås.
Bild:
Marcus Lawett
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel