Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Potatis | ||
0,5 st | Basilika - färsk | |
75 g | Grana Padano | |
0,75 tsk | Salt | |
700 g | Potatis | |
400 g | Pastasås Vitlök | |
0,5 msk | Olivolja | |
Kyckling | ||
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
850 g | Kyckling Steak | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
Sallad | ||
65 g | Ruccolasallat | |
0,5 st | Gurka |
Potatis: Värm ugnen till 200 grader.
Skala och tärna potatisen. Hetta upp en ugnstålig stekpanna med olja och bryn potatisen runt om. Krydda med salt.
Tillsätt pastasåsen och blanda om. Ta av från plattan.
Riv osten och strö över potatisen. Gratinera i ugn i ca 30-35 min (har du ingen ugnstålig stekpanna går det bra att använda en gratängform).
Kyckling: Krydda kycklingen med salt, peppar och paprikapulver på båda sidor.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen på medelhög värme i ca 2-3 min/sida. Sänk värmen och låt kycklingen bli genomstekt.
Sallad: Skölj och skiva gurka och skölj ruccola. Blanda i en skål.
Toppa den gratinerade potatisen med färska basilikablad och servera med kyckling steak och sallad vid sidan av.
Näringsvärde: 639 kcal, 54 g protein, 30 g fett, 35 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Pastasås Bolognese Vitlök 500g Dolmio
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1