Gå vidare till huvudinnehåll
Pepparkakscupcakes med polkafrosting
Mathem

Pepparkakscupcakes med polkafrosting

20 minEnkelt
178,25 kr
10 portioner4,17 kr per portion
Ljuvliga cupcakes med smak av polkagris, perfekt julbak till advent, runt lucia och ett härligt glöggmingel. Fler recept: Pepparkakor, Pepparkaksrulltårta, Glutenfria pepparkakor

Frosting
1 dlFlorsocker
12 gPolkagrisar
100 gFärskost Naturell
1 tskPepparmintsarom
Smet
1,5 dlStrösocker
1 tskKardemumma Mald
1 tskVaniljsocker
1,5 tskIngefära Malen
0,5 tskBakpulver
2 tskKanel
2,5 dlVetemjöl
2 stÄgg
125 gSmör
Dekoration
24 gPolkagrisar
Instruktioner
1

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor i en bunke och blanda ner i äggsmeten tillsammans med smör och vispa smeten slät.

2

Klicka smeten i formar. Grädda i 15-20 min i 175 grader. Låt dem svalna.

3

Blanda färskost med florsocker. Krossa polkagrisarna och rör ner polkakrosset och smaksätt med pepparmintsarom.

4

Spritsa frosting på varje cupcake och dekorera med polkakross.

Bild:

Maddzan Lindblad