Pepparkaksrulltårta

Pepparkaksrulltårta

45 minEnkelt
452,20 kr
1 portion59,85 kr per portion
Den här rulltårtan är inte så söt i smaken. Färskosten tillsammans med lingonen ger en fräsch, lite syrlig smakbrytning. Fler recept: Mjuk pepparkaka - lchf, Pepparkakssticks, Pepparkakor

Kaka
1 tskIngefära Malen
2 mskFilmjölk Naturell
0,5 tskBikarbonat
2 dlVetemjöl
3 stÄgg
1 tskNejlikor Malda
3 tskKanel Malen
1,5 dlStrösocker
Färskostfyllning
1 dlLingon Fryst
100 gMat & Bak Smör
250 gFärskost Naturell
1 mskVaniljsocker
0,25 dlVispgrädde
3,5 dlFlorsocker
Instruktioner
1

ca 12 bitar

Kaka Sätt ugnen på 250 grader, varmluftsfunktion. Sikta ner alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ägg och socker pösigt i en annan bunke. Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna i äggblandningen med en slickepott. Vänd till sist ner filmjölken till en slät smet.

Bred ut smeten jämnt på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter. Ta ut kakan ur ugnen, sockra den ordentligt på ytan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper så att den sockrade sidan ligger mot pappret. Låt svalna. För att lättare kunna dra loss bakplåtspappret från kakan kan du pensla det med kallt vatten.

Färskostfyllning Vispa smör och färskost vitt och fluffigt i en bunke. Tillsätt vaniljsockret och därefter florsockret i omgångar. Fortsätt att vispa tills frostingen är fast och fin. Blanda ner grädden.

Fördela frostingen jämnt över kakan, strö över lingonen och rulla ihop till en rulle. Servera eventuellt med extra lingon vid sidan av.

Bild:

Wolfgang Kleinschmidt