Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Piroger | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 st | Pizzadeg | |
1 st | Ägg | |
1 tsk | Salt | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
500 g | Nötfärs | |
1 st | Gul lök | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
2 msk | Tomatpuré | |
300 g | Majskorn | |
2 msk | Vetemjöl | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Gurka | |
125 g | Körsbärstomater | |
1,5 dl | Gräddfil |
Sätt ugnen på 200 grader.
Piroger: Skala och finhacka lök och vitlök.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt färsen och bryn den så att den blir helt genomstekt. Tillsätt tomatpuré, salt, peppar, basilika, honung, tomatsås (från pizzakitet) och avrunnen majs. Koka ihop 5 minuter.
Strö ut mjöl på din arbetsbänk och rulla ut degen. Kavla ut den lite grann och skär den i 8 lika stora rutor. Fördela köttfärsfyllning i varje ruta, pensla runt kanterna med uppvispat ägg. Vik ihop dem till trekanter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla pirogerna med ägget.
Sätt in i ugnen ca 10-12 min.
Tillbehör: Skölj och dela tomaterna på mitten och skölj och skär gurkan i bitar, lägg upp i en skål.
Servera pirogerna med grönsakerna och lite gräddfil.
Näringsvärde: Kcal: 682 Fett: 26 g Protein: 32 g Kolhydrater: 74 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt