Gå vidare till huvudinnehåll
Pasta pesto
Barilla

Pasta pesto

25 minEnkelt
206,30 kr
4 portioner26,32 kr per portion
Pasta pesto eller linguine al pesto - toppa denna goda pastarätten med en bas gjord på mandelpesto med en krämig klick vispad ricotta och njut!

400 gLinguine
Pesto
50 gSötmandel Hel
1 klyftaVitlök Färsk
60 gBasilika - färsk, 2 krukor
100 gParmesanost, riven ca 1,5 dl
1,5 dlOlivolja
0,5 tskSalt Fint
Vispad ricotta
125 gRicottaost
25 gParmesanost, ca 3 msk
100 gCitron, zest från 0,5 citron + några droppar citronsaft
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spara ½ - 1 dl av pastavattnet.

2

Pesto: skålla mandeln genom att koka den i vatten i ett par minuter. Skölj i kallt vatten och pilla enkelt bort skalet. Skala vitlöken. Mixa mandel och vitlök. Lägg i basilikablad och stjälkar, mixa. Tillsätt riven parmesanost och olivolja. Mixa ihop allt till en slät pesto. Smaka av med salt.

3

Vispa ricotta med riven parmesanost, citronzest och några droppar citronsaft. Smaka av med salt.

4

Vänd ner pastan i peston. Häll i ½ dl pastavatten och rör om. Ta mer pastavatten vid behov.

5

Lägg upp pastan och toppa med en klick vispad ricotta, riven parmesanost, hackad mandel och basilika. Dekorera med citronzest.

Bild:

Barilla