Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
400 g | Linguine | |
Pesto | ||
50 g | Sötmandel Hel | |
1 klyfta | Vitlök Färsk | |
60 g | Basilika - färsk, 2 krukor | |
100 g | Parmesanost, riven ca 1,5 dl | |
1,5 dl | Olivolja | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
Vispad ricotta | ||
125 g | Ricottaost | |
25 g | Parmesanost, ca 3 msk | |
100 g | Citron, zest från 0,5 citron + några droppar citronsaft | |
1 krm | Salt Fint |
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spara ½ - 1 dl av pastavattnet.
Pesto: skålla mandeln genom att koka den i vatten i ett par minuter. Skölj i kallt vatten och pilla enkelt bort skalet. Skala vitlöken. Mixa mandel och vitlök. Lägg i basilikablad och stjälkar, mixa. Tillsätt riven parmesanost och olivolja. Mixa ihop allt till en slät pesto. Smaka av med salt.
Vispa ricotta med riven parmesanost, citronzest och några droppar citronsaft. Smaka av med salt.
Vänd ner pastan i peston. Häll i ½ dl pastavatten och rör om. Ta mer pastavatten vid behov.
Lägg upp pastan och toppa med en klick vispad ricotta, riven parmesanost, hackad mandel och basilika. Dekorera med citronzest.
Bild:
Barilla
1 Basilika Kruka Stor EKO Klass1
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt