Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Burgare | ||
4 st | Gul lök | |
25 g | Smör | |
1 tsk | Strösocker | |
480 g | Veg. Hamburgare | |
1 msk | Olivolja | |
4 krm | Salt | |
4 krm | Svartpeppar | |
4 skiva | Cheddarost i Skivor | |
50 g | Huvudsallat, 4 stora blad | |
4 msk | Hamburgerdressing | |
2 msk | Tomatketchup | |
2 msk | Senap Söt och Stark | |
200 g | Hamburgerbröd, 4 st bröd |
Karamelliserad lök: Skala och strimla löken. Stek löken sakta i smör eller olja på medelvärme i ca 15 min tills den blir gyllene. Tillsätt en nypa salt och socker och låt den steka i ytterligare 2 min.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek hamburgerbröden så att de får en gyllene yta. Lägg över bröden på en skärbräda.
Hetta upp ny olja i pannan och låt den bli riktigt varm. Lägg ner tinade hamburgare och tryck till ordentligt med en stekspade, baksida av en kastrull eller med en grillpress så att de blir smashade. Salta och peppra ordentligt och låt burgarna få en ordentlig stekyta innan du vänder och steker på andra sidan.
Lägg på hamburgerost på varje burgare. Lägg på ett lock och låt osten smälta ordentligt.
Fördela ketchup och senap på undersidan av varje bröd. Lägg på salladsblad, hamburgare med ost och toppa med karamelliserad lök. Fördela hamburgerdressing på ovansidan av bröden. Lägg på bröden och tryck till hamburgarna ordentligt. Ät och njut.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria