Gå vidare till huvudinnehåll
Krämiga champinjoner med baconkrisp
Mari Bergman

Krämiga champinjoner med baconkrisp

20 minEnkelt
172,25 kr
4 portioner 24,65 kr per portion
Snabbt, gott och prisvärt recept med smakrika champinjoner i krämig sås som toppas med krispigt stekt bacon. Servera med ris eller annat gott tillbehör.

4 klyftaVitlök Vanlig
500 gFärska champinjoner
1 mskOlivolja
1 mskSmör
1 gDragon - torkad, ca 1 msk
3 dlVispgrädde
1 dlVatten
1 mskGrönsaksfond
1 tskDijonsenap
1 tskVitvinsvinäger
140 gBacon Skivat
1 stPersilja - färsk
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Champinjoner: Skala och finhacka vitlök. Hetta upp lite olivolja och smör i en stekpanna och fräs hela champinjoner med vitlök och torkad dragon i ca 5 minuter på medelvärme. Rör om då och då.

3

Tillsätt grädde, vatten, grönsaksfond, vitvinsvinäger och senap och låt sjuda i ca 10 minuter.

4

Tärna baconet smått och stek det knaprigt i en panna utan fett. Häll av baconet på hushållspapper för att få bort överflödigt fett.

5

Finhacka persiljan. Toppa champinjonerna med det stekta baconet och strö över persilja. Servera tillsammans med nykokt ris eller annat gott tillbehör.

Bild:

Susanna Blåvarg