Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
500 g | Färska champinjoner | |
1 msk | Olivolja | |
1 msk | Smör | |
1 g | Dragon - torkad, ca 1 msk | |
3 dl | Vispgrädde | |
1 dl | Vatten | |
1 msk | Grönsaksfond | |
1 tsk | Dijonsenap | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
140 g | Bacon Skivat | |
1 st | Persilja - färsk |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Champinjoner: Skala och finhacka vitlök. Hetta upp lite olivolja och smör i en stekpanna och fräs hela champinjoner med vitlök och torkad dragon i ca 5 minuter på medelvärme. Rör om då och då.
Tillsätt grädde, vatten, grönsaksfond, vitvinsvinäger och senap och låt sjuda i ca 10 minuter.
Tärna baconet smått och stek det knaprigt i en panna utan fett. Häll av baconet på hushållspapper för att få bort överflödigt fett.
Finhacka persiljan. Toppa champinjonerna med det stekta baconet och strö över persilja. Servera tillsammans med nykokt ris eller annat gott tillbehör.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko