Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad paprika-chimichurri
Mari Bergman

Grillad paprika-chimichurri

30 minMedel
70,80 kr
4 portioner 15,06 kr per portion
Chimichurri med två sorters grillade paprikor passar som tillbehör till sommarens alla grillrätter. Eller ät med en bit gott bröd som förrätt.

200 gSpetspaprika
200 gPaprika, sivri
1 stVitlök Vanlig
100 gPersilja - färsk
0,5 dlOlivolja
1 stCitron - Eko
3 krmFlingsalt
Instruktioner
1

Lägg spetspaprika, sivripaprika och en hel vitlök på grillen och grilla dem så att de får en ordentlig grillyta runt om och blir mjuka.

2

Finhacka persilja och blanda med olja, rivet citronskal och pressad citronsaft.

3

Dela den grillade vitlöken på mitten och pluppa ur vitlöksklyftorna. Finhacka de grillade paprikorna och vitlöksklyftorna och tillsätt till chimichurrin. Smaka av med salt.

4

Servera som ett tillbehör till all sorts grillat eller ät med en bit bröd.

Bild:

Susanna Blåvarg