Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 msk | Citron, 1 citron | |
500 g | Spaghetti | |
150 g | Grönkål | |
50 g | Solroskärnor Naturella | |
125 g | Halloumi | |
3 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 klyfta | Vitlök |
Koka pastan i saltat vatten.
Repa bladen från grönkålsstammen. Skala vitlöken.
Mixa samman grönkålsblad, vitlök och solroskärnor i en matberedare. Tillsätt oljan och mixa samman snabbt och försiktigt. Smaka av peston med rivet citronskal, citronsaft, salt och peppar.
Riv grillosten grovt på ett rivjärn och stek den krispig i olja i en varm stekpanna. Rör om med jämna mellanrum med en trägaffel så att osten fördelar sig smått i pannan.
Sila av pastavattnet men spara 0,5 dl vatten kvar i kastrullen. Blanda ner peston och vänd samman ordentligt med pastan.
Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med den stekta grillosten.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria