Gå vidare till huvudinnehåll
Pasta med grönkålspesto och krispig grillost
Mari Bergman

Pasta med grönkålspesto och krispig grillost

20 minEnkelt
159,30 kr
4 portioner15,41 kr per portion
Pasta med hemgjord grönkålspesto toppad med riven och krispigt stekt grillost. Prisvärt, gott och lättlagat.

2 mskCitron, 1 citron
500 gSpaghetti
150 gGrönkål
50 gSolroskärnor Naturella
125 gHalloumi
3 mskOlivolja
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
1 klyftaVitlök
Instruktioner
1

Koka pastan i saltat vatten.

2

Repa bladen från grönkålsstammen. Skala vitlöken.

3

Mixa samman grönkålsblad, vitlök och solroskärnor i en matberedare. Tillsätt oljan och mixa samman snabbt och försiktigt. Smaka av peston med rivet citronskal, citronsaft, salt och peppar.

4

Riv grillosten grovt på ett rivjärn och stek den krispig i olja i en varm stekpanna. Rör om med jämna mellanrum med en trägaffel så att osten fördelar sig smått i pannan.

5

Sila av pastavattnet men spara 0,5 dl vatten kvar i kastrullen. Blanda ner peston och vänd samman ordentligt med pastan.

6

Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med den stekta grillosten.

Bild:

Susanna Blåvarg