Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Rödlök | |
4 msk | Dijonsenap | |
50 g | Salladsmix | |
4 st | Ägg | |
4 msk | Pepparrot Färsk | |
100 g | Lantbröd | |
Potatishalvor | ||
2 msk | Olivolja | |
1 kg | Potatis Fast | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
Köttfärsbiff | ||
1 tsk | Olivolja | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Smör | |
1 tsk | Salt | |
500 g | Nötfärs |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatishalvor: Tvätta och dela potatisen på mitten och lägg potatishalvorna på en plåt. Ringla över olja och strö över flingsalt. Blanda runt med händerna ordentligt och sätt in i ugnen ca 30 min.
Köttfärsbiff: Blanda nötfärsen med salt och peppar och forma biffar.
Hetta upp en stekpanna med lite smör och olja. Stek biffarna på medelhög- hög värme ca 2 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över biffarna på potatisplåten i ca 7-10 min tills de är klara.
Tillbehör: Skölj salladen och skala och finstrimla rödlöken. Skala och riv en bit pepparrot.
Torka ur pannan och stek brödskivorna i lite nytt smör så att de blir fint gyllene.
Bred dijonsenap på varje bröd, lägg på sallad, färsbiff, rödlök och en rå äggula. Toppa med riven pepparrot.
Servera din bookmakertoast med ugnsrostade potatishalvor.
Näringsvärde: 514 KCAL 37 G PROTEIN 17 G FETT 55 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt