Lättlagad Hummercocktail
Hemmakock

Lättlagad Hummercocktail

15 minEnkelt
273,75 kr
4 portioner6,80 kr per portion
Läcker hummercocktail som blir en lyxig förrätt på festen. Recept av Arne Mattisson.

0,5 stSchalottenlök
0,25 stKrispsallat
2 mskTomatpuré
2 stHummer
0,5 stLime
0,75 stDill - färsk
0,75 dlMajonnäs
1 krmCayennepeppar
Instruktioner
1

Klyv humrarna på längden och plocka ut köttet ur stjärten och magen och hacka det i mindre bitar. Knäck klorna och ta ut dem hela.

2

Finhacka löken och rör ihop med de övriga ingredienserna till såsen, pressa i saften från limen och smaka av med salt och cayennepeppar. Avsluta med att röra ner de hackade hummerbitarna.

3

Placera salladsbladen i 4 cocktailglas och fördela röran i glasen. Toppa med en hummerklo och dillvippa.

Utöver att servera denna rätt som förrätt fungerar den även mycket bra som tillbehör till en Surf & Turf-rätt. Hummer kan bytas ut mot krabba eller andra skaldjur.

Recept av Arne Mattisson.

Bild:

Arne Mattisson