Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklingsallad med äpple och selleri
Mari Bergman

Kycklingsallad med äpple och selleri

20 minEnkelt
232,70 kr
4 portioner 33,58 kr per portion
Frisk och fräsch sallad med gröna nyttigheter som du svänger ihop i ett nafs.

Kycklingsallad
150 gStjälkselleri
1 krmSalt
1 stÄpple Golden Delicius
125 gKörsbärstomater
700 gFärsk kycklingfilé
1 krmSvartpeppar Malen
225 gHaricot Verts Fryst
1 mskOlivolja
150 gRomansallat
0,5 stGurka
Dressing
1 krmSalt
1,5 mskBasilika - fryst
2 mskCitron
4 mskOlivolja
0,5 stVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Kycklingsallad: Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna ca 3 min på båda sidor på medelhög värme. Sänk sedan värmen ordentligt och låt de stekas klart i pannan ca 10-15 min. Lägg gärna på ett lock.

2

Värm haricots vertsen i en kastrull med vatten på spisen ca 1 min. Sila sedan av dem och spola under kallt vatten.

3

Skölj och skär gurka och tomat i mindre bitar. Skölj och strimla sellerin och skölj och tärna äpplet. Skölj och strimla salladen. Blanda samman allting på ett stort fat.

4

Skiva kycklingen och toppa över salladen.

5

Dressing: Blana ihop olja, citronskal- och saft och basilika i en skål. Skala och riv i vitlök. Smaka av dressingen med salt och ringla den sedan över kycklingsalladen.

Näringsvärde: 410 kcal. 38 g protein, 22 g fett, 13 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell