Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Bulgursallad | ||
2 krm | Salt | |
0,3 st | Purjolök | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
250 g | Blomkål Färsk | |
3 dl | Bulgur | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Gurka | |
2 msk | Vit balsamvinäger | |
3 msk | Olivolja | |
Apelsinyoghurt | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Apelsin | |
2,5 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
0,5 tsk | Sambal Oelek | |
Kyckling | ||
0,5 st | Apelsin | |
1 msk | Kanel | |
2 tsk | Salt | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Honung Flytande | |
850 g | Kycklingben Färska | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 grader.
Apelsinyoghurt: Tvätta apelsinen och riv skalet. Blanda ihop yoghurt, apelsinskal, 1 msk apelsinsaft och sambal i en skål. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
Kyckling: Skala och grovhacka vitlöken och lägg i en stor bunke. Tillsätt kanel, apelsinsaft från halva apelsinen, olivolja, honung, salt och peppar och blanda om. Lägg i kycklingen och gnid in marinaden ordentligt. Lägg över kycklingen med all marinad i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 30-40 min.
Bulgursallad: Koka bulgur efter anvisning på paketet, gärna med lite buljong. Skölj och dela blomkålen i buketter och koka dem i lite lätt saltat vatten någon minut så att de fortfarande behåller sin krisp. Dela gurkan på längden och gröp ur de vattniga med en sked. Skär gurkan i halvmånar. Skölj och finstrimla purjolöken. Blanda ihop den kokta bulgurn, blomkålen, gurkan och purjolöken i en skål. Tillsätt lite olivolja och vit balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med bulgursallad och apelsinyoghurt.
Näringsvärde: Kcal: 651 Fett: 36 g Protein: 47 g Kolhydrater: 33 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel