Färsk pasta i tomatsås med kronärtskocka och knaprigt bacon
Mari Bergman

Färsk pasta i tomatsås med kronärtskocka och knaprigt bacon

20 minEnkelt
232,60 kr
4 portioner44,69 kr per portion
Det här är en god och lättlagad rätt som passar lika bra till vardags som till fest! Baconet går utmärkt att byta ut mot vegetarisk bejkon för ett vegetariskt alternativ.

1 stBasilika - färsk
1 krmSalt Fint
0,5 mskGrönsaksbuljong
400 gPastasås Arrabbiata
1 tskBalsamvinäger
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
25 gParmesanost
280 gBacon Tärnat
500 gFettuccini Färsk
285 gMarinerad Kronärtskocka
Instruktioner
1

Pasta i tomatsås: Koka upp saltat vatten till pastan.

2

Häll pastasåsen i en kastrull och tillsätt balsamvinäger och buljong. Låt det koka upp och puttra på svag värme under lock.

3

Stek baconet knaprigt i en het panna utan fett.

4

Finhacka basilikan. Tillsätt avrunna kronärtskockor och basilika till pastasåsen. Smaka av med salt och peppar.

5

Koka färsk pasta enligt anvisning på förpackningen.

6

Sila av pastavattnet och blanda pastan med tomatsåsen. Tillsätt olivolja och lägg upp i djupa tallrikar. Hyvla över ost och servera meddetsamma.

Styling: Carina Hejde

Näringsvärde: 842 kcal, 29 g protein, 40 g fett, 87 g kolhydrater

Bild:

Andrea Klintbjer