Gå vidare till huvudinnehåll
Rödbetssallad med morot, äpple och persilja
Kokbok

Rödbetssallad med morot, äpple och persilja

15 minEnkelt
120,65 kr
4 portioner10,35 kr per portion
Det här är min variant av en rå familjetradition. Hemma hos oss har en rödbetssallad med råkoststuk alltid funnits med på julbordet. Den är friskt syrlig, bjuder på knaprigt motstånd och fungerar som fräscht komplement till allt det feta på buffén.

1 krmSalt Fint
3 stMorötter
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskRödvinsvinäger
1 stBladpersilja - färsk
1 stÄpplen
2 mskSenap Söt och Stark
0,5 stRödlök
3 mskRapsolja
2 stRödbetor Färsk
Instruktioner
1

Skala rödbetorna och skär dem, morötter, äpple och lök i fina strimlor. Blanda senap, vinäger och olja. Krydda dressingen med salt och svartpeppar. Blanda det strimlade grönsakerna med dressingen och bladpersiljan. Smaka av med mer salt och svartpeppar om det behövs.

Bild:

Invar Eriksson