Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sås | ||
1 tsk | Torkad oregano | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 klyfta | Vitlök Färsk | |
0,75 tsk | Salt Fint | |
400 g | Körsbärstomater Konserverade | |
1 dl | Vispgrädde | |
3 g | Chili | |
1,5 msk | Tomatpuré | |
Tillbehör | ||
1 kg | Potatis Fast | |
250 g | Vanliga morötter | |
250 g | Haricot Verts Fryst | |
Wallenbergare | ||
1,5 tsk | Salvia - torkad | |
1 tsk | Salt Fint | |
120 g | Citron | |
2 msk | Potatismjöl | |
1 msk | Olivolja | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Standardmjölk | |
1 msk | Smör | |
0,25 st | Basilika - färsk | |
500 g | Kalvfärs |
Sätt ugnen på 175 grader och koka potatisen.
Blanda mjölk med potatismjöl, skalet från citron, salvia, salt, svartpeppar. Vispa runt ordentligt så att mjölet löser sig. Tillsätt färsen och finhackade basilikablad. Blanda runt och forma biffar.
Hetta upp en panna med olja och smör. Stek biffarna på båda sidor så att det får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.
Finhacka chili och vitlök. Fräs det i fettet som finns kvar i pannan och slå på körsbärstomaterna. Krydda med oregano, salt och svartpeppar. Låt det koka ihop och mixa sedan såsen slät med en stavmixer direkt i pannan. Tillsätt grädde, blanda runt och smaka av.
Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten några minuter. Skala morötterna och skär dem i stavar.
Slå såsen över biffarna och servera tillsammans med nykokt färskpotatis, haricots verts och morotsstavar.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant