Gå vidare till huvudinnehåll
Mexikanska Enchiladas
Mari Bergman

Mexikanska Enchiladas

40 minEnkelt
351,45 kr
4 portioner42,08 kr per portion
Serveras med krispig och fräsch sallad.

Tillbehör
200 gKörsbärskvisttomater
1 tskVinäger
1 mskOlivolja
1 dlGräddfil
125 gSalladsmix
Enschiladas
1 dlVatten
1 tskStrösocker
1 mskRapsolja
1 tskPaprikakrydda
1 dlTacosås
1 stGul lök
1 stTortilla
300 gVegetarisk Färs
1 tskSalt Fint
125 gFärska champinjoner
1 tskTorkad oregano
150 gRiven Parmesanost
2 mskSpiskummin
2 klyftaVitlök Vanlig
3 stVanliga Tomater
2 dlCreme Fraiche Tomat & Basilika
Instruktioner
1

Enchiladas: Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skala och finhacka lök och vitlök. Skär champinjonerna i tunna skivor. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Stek lök och champinjoner lite gyllene. Tillsätt quornfärsen och stek ytterligare tills färsen är helt tinad. Krydda med spiskummin, paprikapulver, oregano, socker och salt. Fräs ihop och tillsätt vatten.

3

Blanda creme fraichen med tacosåsen i en bunke. Tillsätt hälften av röran till färsen och blanda ihop.

4

Hacka tomaterna.

5

Fördela quornfärsröran på tortillabröden. Rulla ihop och lägg dem med skarven ner i en smord ugnsfast form. Bred ut resten av creme fraiche röran över tortillas i formen och strö över tomathacket och den rivna osten. Sätt in i ugnen ca 20 -25 min.

6

Tillbehör: Skölj salladen och tomaterna. Halvera körsbärstomaterna och blanda med salladsmixen. Ringla över lite olja och vinäger. Servera dina enchiladas med sallad och en klick gräddfil.

Näringsvärde: 786 Kcal 40g protein 37g fett 65g kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd