Gå vidare till huvudinnehåll
Quinoasallad med fetaost och granatäpple
Mari Bergman

Quinoasallad med fetaost och granatäpple

30 minEnkelt
297,50 kr
4 portioner 40,77 kr per portion
Vacker, nyttig och supergod sallad som garanterat kommer att bli en favorit. Lättlagat när det är som bäst.

0,5 stBasilika - färsk
0,5 stGurka
1 krmSalt
2 dlQuinoa
1 stGranatäpple
3 mskOlivolja
0,5 stRomansallat
0,5 stRödlök
125 gSparris Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
250 gEdamamebönor
1,5 mskBalsamvinäger
200 gFetaost
Instruktioner
1

Quinoasallad: Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.

2

Skölj sparrisen, skär bort det träiga längst ner och dela den i 3 delar. Förväll sparrisen och sojabönorna i 1 min i varmt vatten på spisen. Häll sedan av dem och spola kallt.

3

Skölj och grovhacka basilika och skölj och grovstrimla salladen. Skölj och skär gurka i bitar och pilla ur granatäppelkärnor. Skala och strimla rödlöken.

4

Blanda quinoan med olivolja, balsamvinäger, alla grönsaker och hälften av granatäppelkärnorna. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp salladen på ett fat, toppa med resten av granatäppelkärnorna och smula över fetaost. Ät och njut!

Näringsvärde: 520 kcal. 22 g protein, 26 g fett, 36 g kolhydrater.

Bild:

Stefan Mattsson